lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hemmetin väsymys vol. 2

Aamulla heräsin veden ropinaan makuuhuoneen ikkunaa vasten. En halunnut vielä herätä, sillä iltainen juoksulenkkini piti minut vielä pari tuntia pitempään hereillä mitä olin suunnitellut. Silmät takaisin kiinni ja vähän lisää unta.

Tänään on se päivä, päivä jolloin saan kandiani kirjoitettua! Näin ainakin ajattelin eilen ja vielä tänä aamuna. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen. Jaksoin katsoa tieteellisiä artikkeleita yhden tunnin, jonka jälkeen oli palattava nukkumaan kolmeksi tunniksi. Ei kovin produktiivista. Päiväunilta herättyäni nappasin kaksi kofeiinitablettia naamaan ja päätin lähteä juoksemaan pieneen tihkusateeseen, jospa piristyisin siitä? Niin, no enpä tietenkään. Silmät valuivat vieläkin kiinni, vaikka syke oli 170. Lisää kofeiinitabletteja koneeseen. Söin munakkaan aamupalaksi, joten 6 aikaan illalla alkoi olemaan jo nälkä. Päätän tehdä pakkasesta yhden naudan ulkofilepihvin, joka saa seurakseen karamellisoitua sipulia ja uuniporkkanoita. Ainakin jossain onnistun, sillä pihvi oli paistettu lähes täydellisyyteen (pidän medium miinuksesta mutta pihvistä tuli medium). Lisäksi karamellisoidut sipulit veivät kielen mennessään eikä kaneli-rakuunaporkkanatkaan hullumpia olleet.


Karamellisoidut sipulit

voita paistamiseen
2 sipulia
2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Paista sipuleita voissa kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Lisää 2 rkl sokeria ja sekoita hyvin. Lisää sitten 2 rkl punaviinietikkaa ja kiehauta seos miltei "kuivaksi". Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää vielä 1 rkl vettä ja kiehauta se pois. Valmista!

Uuniporkkanat

porkkanoita
öljyä
mausteita

Kuori porkkanat ja pilko ne pituussuunnassa 4 osaan. Itse olen huomannut, että muovikannellinen Pyrex uunivuokani sopii öljymausteseoksen levittämiseen erinomaisesti. Laitan porkkanat Pyrex vuokaani, heitän päälle öljyt ja mausteet (tällä kertaa rakuuna ja kaneli), kansi päälle ja ravistus! Jos et omista ko. vuokaa, haarukan avulla pyörittäminen toimii myös aivan yhtä hyvin. :) Uuniin 200-225 asteeseen puoleksi tunniksi ja porkkanat ovat valmiita.

Laitan possun marinoitumaan jääkaappin yön ajaksi, joten saan pulled porkia vasta huomenna. Nyt jos joku vielä avaisi nämä minun silmät niin olisin HYVIN kiitollinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti